Vapaussodan Perinneliiton Satavuotis rintamerkkien valmistus

Vapaussodan perinneliitto aloitti rintamerkki projektinsa hyvissä ajoin kolme vuotta ennen H-hetkeä. He valitsivat Roman Tavastin rintamerkkien toteuttajaksi kokonaispalvelun ja hinnan perusteella.

Vapaussodan Perinneliiton Satavuotis rintamerkkien valmistus

Lähtökohdaksi saimme taiteilija Aarno Karimon suunnitteleman rintamerkki, johon tehtiin tietyt
muutokset taiteilijan luvalla.

Vapaussodan Perinneliiton Satavuotis rintamerkin 3D kuva

Rintamerkistä mallinnettiin 3D-malli, jota muutettiin muutamaan otteeseen asiakkaan toiveiden mukaisesti. Koska sarja oli kohtuullisen iso, rintamerkkista stanssattiin kymmenen kappaleen koesarja. Asiakas hyväksyi tämän koesarjan ja voimme aloittaa 5 000 kpl erän valmistamisen.

Vapaussodan Perinneliiton Satavuotis rintamerkin 3D kuva

Asiakkaan kommentit asioinnista Roman Tavastin kanssa

Olemme 16.5.2018 vietettävää vuoden 1918 sodan päättymisen 100-vuotisjuhlaa varten teettäneet juhlarintamerkin. Mallina siinä on ollut Vapaussoturien Rintamamiesliiton vuonna 1938 valmistuttama ja taiteilija Aarno Karimon suunnittelema 20-vuotisjuhlaparaatimerkki. Teimme rintamerkkiin sen oikeuksien omistajan luvalla ainoastaan muutoksen vuosilukuun liittyen ja pienensimme hieman koko.

Yhteistyö Roman Tavastin kanssa on ollut helppoa ja erittäin toimivaa. Saimme nopeasti uudesta rintamerkkista 3D -kuvan, joka muutaman iterointikierroksen jälkeen voitiin hyväksyä. Pian sen jälkeen saimme mallikappaleen, joka muodoltaan, laadultaan ja viimeistelyltään oli juuri toivomustemme mukainen. Pystyimme tekemään 5 000 kappaleen tilauksen. Valmiit juhlarintamerkit saimme sitten hyvin nopealla toimitusaikataululla.

Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen rintamerkkiimme. Sen avulla on helppoa ja miellyttävää viedä eteenpäin meille tärkeätä asiaa vuoden 1918 Vapaussotamme päättymiseen liittyen. Roman Tavastin valinta pinssin toimittajaksi oli hyvä ratkaisu. Asiointi yrityksen kanssa oli joustavaa ja nopeasti hyvään tavoitteeseen johtanutta. Hinta-laatusuhdekin on tilaamassamme tuotteessa kohdallaan.

Kenraalimajuri res Kalervo Sipi / Vapaussodan Perinneliito

Pinssit, Rintamerkit, Tapaustutkimus , , , , , , , , , , , , ,